Χριστουγεννιάτικες δράσεις 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΦΙΣΣΑ 2013

Χριστουγεννιάτικο κλίμα επικρατεί στο σχολείο, με τους μαθητές να έχουν μπει για τα καλά στη διαδικασία να συμμετάσχουν. Ήδη έχει ξεκινήσει ο φετινός διαγωνισμός οικολογικού δέντρου, που προτείνει "να κρεμάσουμε το δέντρο μας στον τοίχο", με τους μικρούς να έχουν προχωρήσει περισσότερο στις κατασκευές τους, με τους μεγαλύτερους να ακολουθούν με διάθεση δημιουργική.

DSC03907 DSC03908

Οι εκπαιδευτικοί των καλλιτεχνικών έχουν αυξήσει το δημιουργικό παλμό κατακόρυφα με κατασκευές, τραγούδια και θεατρικά, ενώ κι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου συνεχίζουν την χριστουγεννιάτικη παράδοση χρόνων με εποχιακές δράσεις.

Οι eTwinners της Ε2 και του Eco Life κατασκεύασαν περί τις 60(!) χριστουγεννιάτικες κάρτες με υλικά ανακυκλώσιμα κι επαναχρησιμοποίησης και τις έστειλαν στους εταίρους μας σε Κροατία, Πολωνία και Λεττονία στα πλαίσια της δράσης του Δεκεμβρίου για ανταλλαγή οικολογικών καρτών.

DSC03893  DSC03887

Από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ξεκινάνε και τα εργαστήρια στα διαλείμματα, όπου θα φτιάξουμε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, με τη συμμετοχή όλων των εθελοντών της Ε' και ΣΤ', που θα αναλάβουν να καθοδηγούν τους μικρότερους. Κάθε μαθητής για να συμμετέχει θα χρειαστεί να φέρει 2-3 ρολά από (τελειωμένο) χαρτί υγείας και 1-2 κάνσον χρωματιστά, ανάλογα με το πόσα σπιτάκια θα φτιάξουν.

Την ίδια μέρα θ' αρχίσει να λειτουργεί και το Δέντρο των Ευχών, όπου ο καθένας θα μπορεί να κρεμάει ευχές, αφήνοντας 50 λεπτά στον κουμπαρά μας. Τα όποια έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου. Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, όλοι όσοι κρέμασαν ευχές θα έρθουν να ξεκρεμάσουν μια και 10 χαρτάκια θα έχουν κάποιο συμβολικό δωράκι.

Ακόμη, φέτος προσθέτουμε δοκιμαστικά ένα εργαστήρι πλεξίματος, με στόχο να πλέξει ο καθένας και η καθεμιά το κασκόλ του. Άρα, όποιοι θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να φέρουν βελόνες πλεξίματος και μαλλί.

Τέλος, την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα μαθημάτων για το 2013, οι Α1 και Α2 θα κάνουν την χριστουγεννιάτικη γιορτούλα τους παρουσία των γονιών τους και στη συνέχεια, όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή (σε ομάδες) θα παίξουν το Κυνήγι του Θησαυρού των ξωτικών των Χριστουγέννων!

Η ιδέα και η διοργάνωση των παραπάνω δράσεων ανήκει στην εθελοντική ομάδα του σχολείου μας και τις συντονίστριες εκπαιδευτικούς των προγραμμάτων ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και LITTER LESS, κες Αφροδίτη Ντίνου και Βαρβάρα Ευθυμιάδου, ενώ συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.