Θεατρικές

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2019 Α' ΤΑΞΗΣ

Μια ακόμη όμορφη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γονείς και κηδεμόνες της

Α' τάξης του Σχολείου, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Α1 και Α2 ετοίμασαν μικρά δρώμενα με θέμα χριστουγεννιάτικο και, αν και μικροί, το

απέδωσαν με την δέουσα σοβαρότητα, αλλά και με κέφι και χαμόγελα. 

Το πρόγραμμα κύλησε με εναλλαγή των δύο τμημάτων, σε μια εικόνα συνεργασίας και

σύμπνοιας, με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, Νίκη Παυλίδου και

Γιώργο Τερζιάδη, επί ποδός, για να πάνε όλα καλά.

Ξεκίνησε η Α2 με την αναπαράσταση της γέννησης.

 Συνέχισε η Α1 με μια χορογραφία με θέμα την Άγια Νύχτα.

 Ακολούθησε η Α2 με το δρώμενο "Το φλουρί της Βασιλόπιτας".

 Το θεατρικό κομμάτι της γιορτής έκλεισε με την Α2 και το δρώμενο "Ο νέος Χρόνος".

 

Η βραδιά τελείωσε με τον πιο επίκαιρο τρόπο, τα παραδοσιακά κάλαντα!

Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, απολαυστικά τα παιδιά, πανέμορφο το σκηνικό. Θεατές

και συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2019 Β2

Με μια πολύ όμορφη και γεμάτη ανθρωπιστικά μηνύματα γιορτή, αποχαιρέτησαν το

2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β2, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου, με

καλεσμένους τους γονείς και κηδεμόνες τους. 

Η κα Σοφία Ελευθεριάδου έστησε μια μουσικοχορευτική γιορτή, την οποία τα παιδιά

απέδωσαν υπέροχα και ενθουσίασαν τους καλεσμένους μας.

Πρωταγωνιστής βεβαίως ο Άι Βασίλης!

Τα μηνύματα των Χριστουγέννων ήταν διάχυτα σε όλα το δρώμενα, το κέφι και η

ζωντάνια περίσσευαν και η εκφραστικότητα των παιδιών ήταν εντυπωσιακή.

Όλοι οι παρόντες απόλαυσαν τη βραδιά και κυρίως τα παιδιά!

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 12-6-2019

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19 ΓΙΑ ΤΟ 5ο Δ. Σ. ΚΙΛΚΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η φετινή γιορτή λήξης του 5ου Δημοτικού Κιλκίς, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019. Για πρώτη φορά η εκδήλωση παρουσιάστηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς, όπου υπήρξε το αδιαχώρητο, σε μια πρωτοφανή προσέλευση γονέων, κηδεμόνων και φίλων του Σχολείου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Αριστείδης Παπαδόπουλος και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης ΠΕ70, από το 4ο ΠΕΚΕΣ κ. Παύλος Εφραιμίδης, που απεύθυναν από έναν σύντομο χαιρετισμό.

 

Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε την φετινή μας γιορτή στο Συνεδριακό κέντρο για να μπορέσουμε να έχουμε μια ποιοτική, καθ’ όλα, εκδήλωση και να μπορέσουμε να δώσουμε μια, έστω και μικρή, γεύση από τα πολλά και θαυμαστά, που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας. Έτσι, η εκδήλωσή μας είχε τίτλο «Ένα σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία», κάτι το οποίο υποστηρίζουμε με πράξεις εδώ και πολλά χρόνια. Η θεματολογία των παρουσιάσεων είχε να κάνει με προγράμματα που υλοποίησαν τα τμήματα όλη τη χρονιά.

Το Α1 με την κα Μαίρη Πραξιγά ανέλαβε το έργο της Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, αφού υποδέχτηκε με βιωματικές συνεργατικές δράσεις, τα πέντε (!) νηπιαγωγεία που μας επισκέφτηκαν φέτος. Ακόμη τα παιδιά δημιούργησαν κάρτες με μηνύματα αγάπης για τα «αδέρφια» τους της ΣΤ’, που αποχαιρετούν το δημοτικό, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου», που υλοποίησε φέτος η Α’ με την ΣΤ’.

Το Α2 με την κα Σοφία Ελευθεριάδου παρουσίασε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο, με τίτλο «Καταιγίδα» στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος για το Νερό, που υλοποίησε φέτος. Έφτιαξαν κι αυτοί κάρτες για τα «αδέρφια» τους της ΣΤ’.

 

Το Β1 με την κα Έλλη Κεσίδου, παρουσίασε το «Βρωμοχώρι» της Σοφίας Ζαραμπούκα, που σχετίζεται με περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποίησε φέτος. Τα σκηνικά του έργου κατασκεύασαν η κα Κυριακή Νικολαΐδη, η καθηγήτρια των Εικαστικών μας, με τη συμμετοχή του Υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Κώστα Σακελλαρίου.

Το Β2 με τον κ. Γιώργο Τερζιάδη, παρουσίασε δρώμενο από το βιβλίο «Το Δέντρο που έδινε» του Σελ Σίλβερστάιν, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος για το Δάσος, που υλοποίησε φέτος. Ο κ. Τερζιάδης μάλιστα κατασκεύασε και τα σκηνικά του έργου.

Το Γ1 με την κα Νατάσα Λαζίδου, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής του Σχολείου κα Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, παρουσίασε δρώμενο με θέμα το έθιμο της Περπερούνας. Το έθιμο για την ανομβρία σχετίζεται με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα για το «Νερό στη Ζωή μας», που υλοποίησε φέτος.

 

Το Γ2, με την κα Μαργαρίτα Βλάχου, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής του Σχολείου κα Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, παρουσίασε το τραγούδι «Σωκράτη εσύ σουπερστάρ», που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον 1979. Μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση, που προκάλεσε ενθουσιασμό. Συσχετίστηκε με  πολιτιστικό πρόγραμμα κι έγιναν αναφορές στον φιλόσοφο Σωκράτη, τη ζωή και το έργο του.

Τα δυο τμήματα της Δ’, με τις κες Ιωάννα Ευθυμιάδου, Γεωργία Σιωπίδου και Γεωργία Μπλάτση, αναφέρθηκαν αρχικά στα προγράμματα που υλοποίησαν φέτος, ένα Περιβαλλοντικό για το Νερό κι ένα Αγωγής Υγείας για την Κυκλοφορικαή Αγωγή και την Πρόληψη των Ατυχημάτων. Στη συνέχεια παρουσίασαν δυο δραματοποιημένα τραγούδια, που σχετίζονταν με τα προγράμματά τους.

Η Ε’ τάξη, με τον κ. Μιχάλη Μηλιόγλου σε συνεργασία με τον κ. Θεόδωρο Γιαννακό στην διδασκαλία του ποντιακού τραγουδιού, παρουσίασε δρώμενο για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων. Γονείς και κηδεμόνες της τάξης επιμελήθηκαν και τον μπουφέ με τα ποντιακά εδέσματα.

 

Η ΣΤ’ τάξη τέλος, παρουσίασε δυο θεατρικά δρώμενα σχετικά με το πρόγραμμα «Παίζοντας με τα Πρωτόνια - CMS, CERN» και το διεθνές πρόγραμμα OSOS (open schools - open societies), για την προώθηση της εφαρμογής της εκπαιδευτικής προσέγγισης STEM, που υλοποίησε τα τελευταία δύο χρόνια.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την Προσελήνωση του Ανθρώπου, παρουσιάστηκε ένα δρώμενο με τους πρώτους αστροναύτες στη Σελήνη. Στη συνέχεια, η μαθήτρια Βασιλική Δεβετζή έκανε την εισαγωγή στο θεατρικό «Οι πλανήτες και το ηλιακό μας σύστημα» τραγουδώντας υπέροχα «Το τραγούδι των Πλανητών» με τη συνοδεία του Φάνη Μπουφίδη στο αρμόνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά μελέτησαν το τραγούδι στο διαδίκτυο και το προσάρμοσαν οι ίδιοι! Το δεύτερο δρώμενο ήταν «Η Ενέργεια».

Οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Μπόσκου, Αφροδίτη Ντίνου και Νίκη Παυλίδου συνεργάστηκαν για την ΣΤ’.

Η γιορτή έκλεισε με τον αποχαιρετισμό της ΣΤ’. Τα «αδερφάκια» τους της Α΄ τους παρέδωσαν τις κάρτες που ετοίμασαν, αλλά και τα αναμνηστικά που τους χάρισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Όλοι μαζί παρακολουθήσαμε, σε κλίμα συγκίνησης, το αποχαιρετιστήριο βίντεο με τα « Έργα και Ημέρες» των αποφοίτων 2018-19. (

)

Την ψηφιακή υποστήριξη ανέλαβε η Διευθύντρια του Σχολείου κα Αφροδίτη Ντίνου, ενώ την επιμέλεια φωτισμού και ήχου ανέλαβε ο Θανάσης Ντέμκο.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε από καρδιάς στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που δούλεψε ακούραστα για να έχουμε ό, τι χρειαστούμε, διακριτικά και ουσιαστικά. Φρόντισε για τα εδέσματα της γιορτής, αλλά και για το σερβίρισμά τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης, στους γονείς και κηδεμόνες της Ε’ τάξης για τη συμβολή τους στην προσφορά ποντιακών εδεσμάτων.

Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Νίκο Κριεζή (ΚΡΙΕΖΗΣ travel), για την προσφορά των αναψυκτικών, αλλά και για την άψογη συνεργασία σε εκπαιδευτικές επισκέψεις του Σχολείου.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της γιορτής, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, όχι μόνο για τα επιτεύγματα, όχι μόνο για τη δουλειά στο μαθησιακό και παιδαγωγικό κομμάτι, αλλά και για τη σύμπνοια, τη συνέργια και την αλληλοϋποστήριξη που έδειξαν, αναδεικνύοντας αυτές τις αρετές σε βασικό παράγοντα επιτυχίας σε ό, τι επιχειρεί το Σχολείο.

 

ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΟΥΛΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ

«...Πολλά πράγματα στη ζωή των ανθρώπων γίνονται τυχαία, όμως η πραγματική ευτυχία σπάνια απουσιάζει, αν και συχνά αγνοούμε την παρουσία της.
Να θυμάστε πως ένα γαλάζιο πουλί πάντοτε φτερουγίζει μέσα στην καρδιά μας...»

Μια μαγευτική παράσταση, με πολύ όμορφα μηνύματα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου. Οι Άγιες και Χαρμόσυνες μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και όλοι έχουμε ανάγκη να ονειρευτούμε και να πιστέψουμε με αισιοδοξία, στην επικράτηση του Καλού στη ζωή μας. Το "Γαλάζιο Πουλί της Ευτυχίας" ήταν η καλύτερη επιλογή.

«Το Γαλάζιο Πουλί» το συμβολικό θεατρικό έργο του Μωρίς Μαίτερλινγκ, μας μεταφέρει στον παραμυθένιο και μαγικό κόσμο των παιδικών ονείρων και των μυστικών της φύσης. Ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, η Μύτυλ και ο Τύλτυλ, ξεκινούν ένα περιπετειώδες και ονειρικό ταξίδι αναζητώντας το Γαλάζιο Πουλί της Ευτυχίας. Τα δυο παιδιά με πολύτιμους συντρόφους τους το Φως, τον παιχνιδιάρη Σκύλο τους, την μυστηριώδη Γάτα αλλά και ένα μαγικό διαμάντι που κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν όσα πράγματα είναι καλά κρυμμένα, θα ταξιδέψουν από την Χώρα των Αναμνήσεων έως το Παλάτι της Νύχτας και από τους Κήπους της Ευτυχίας έως το Βασίλειο του Μέλλοντος. Μέσα από την περιπλάνηση τους στο τέλος ανακαλύπτουν πως το νόημα της ζωής, το αληθινό γαλάζιο πουλί – η πραγματική ευτυχία – κρύβεται κοντά μας στα πιο απλά και καθημερινά πράγματα.

 

 

 

2018-19, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ

Από τις δραστηριότητες της ΣΤ' για την σχολική χρονιά 2018-19