5-6-2014, ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Την παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος επέλεξαν σημειολογικά φέτος για την παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων των δημοτικών σχολείων του νομού μας. Το συνεδριακό κέντρο του δήμου γέμισε χειροποίητες κατασκευές από τους μαθητές που υλοποίησαν προγράμματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και Αγωγής Υγείας, δίνοντας ένα πολύχρωμο τόνο. Μαθητές και μαθήτριες από τα περισσότερα σχολεία της πόλης, αλλά και από άλλες περιοχές του νομού μας έδωσαν το παρών και παρουσίασαν με κέφι τις δουλειές τους, ώστε να μοιραστούμε μεταξύ μας ιδέες και να χειροκροτήσουμε τις αξιόλογες προσπάθειες μαθητών κι εκπαιδευτικών, να πάνε το σχολείο ένα βήμα παραπέρα με καινοτόμες δράσεις, όπου βιωματικά και διασκεδαστικά μαθαίνουν τα παιδιά, έξω από τα στενά όρια της σχολικής αίθουσας.

Το σχολείο μας, εκ πεποιθήσεως υποστηρικτής της καινοτομίας και με μακριά ιστορία συμμετοχών και διακρίσεων σ' αυτό τον τομέα, εκπροσωπήθηκε από τις Α1, Α2, Ε1, Ε2 και Στ τάξεις. Τα Project που παρουσιάσαμε ήταν απλά αντιπροσωπευτικά όλων όσων κάναμε, γιατί διαφορετικά θα χρειαζόμασταν το συνεδριακό μια μέρα, μόνο για να παρουσιάσουμε όλα μας τα προγράμματα. Αυτό είναι όμως υπό σκέψη να το οργανώσουμε την επόμενη χρονιά!

Το Mother Earth ήταν μια προσέγγιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, στα αγγλικά από την Ε' και τη κα Κατερίνα Ατζελίδου, καθηγήτρια των αγγλικών. Το σχετικό τραγούδι συντόνισε η μουσικός μας Ασημίνα Πάτκου, ενώ την παρουσίαση που συνόδευε το θεατρικό επιμελήθηκε η Αφροδίτη Ντίνου.

Οι Α1 και Α2 παρουσίασαν το πρόγραμμα που υλοποίησαν για τη διατροφή και τη στοματική υγιεινή με τις εκπαιδευτικούς τους Ιωάννα Ευθυμιάδου και Κατερίνα Μπόσκου. Τέλος εκπρόσωποι των μαθητών που συμμετείχαν στην εκδρομή στη Μαρώνεια δημιούργησαν μια παρουσίαση και μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία τους από τη δική τους οπτική.