ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ "ΜΑΧΗΤΗ" ΚΙΛΚΙΣ

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου τα 2 τμήματα της ΣΤ έκαναν προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των τοπικών εφημερίδων "ΜΑΧΗΤΗΣ" και "ΗΜΕΡΗΣΙΑ". Η επίσκεψη περιλαμβανόταν στον προγραμματισμό του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονούμε "ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ", το οποίο ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT του FEE. Ήδη εκδίδουμε τη σχολική μας εφημερίδα, με τίτλο ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ, όπου αρθρογραφούν οι μαθητές μας και θέλαμε να δούμε από κοντά πώς δημιουργείται μια εφημερίδα.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρισης και δημοσιογράφοι κκ Ορφανίδης Δημήτρης και Περπερίδης Γιώργος μας υποδέχτηκαν με χαρά κι η ξενάγηση που ανέλαβε να μας κάνει ο κ. Περπερίδης ήταν άκρως εκπαιδευτική και κατατοπιστική. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν τους δημοσιογράφους επί το έργο, αλλά και τα μηχανήματα που εκτυπώνουν την εφημερίδα και να ρωτήσουν λεπτομέρειες που τους απασχολούσαν.

Το τελευταίο μέρος της επίσκεψης ήταν ...βιωματικό. Στο ραδιόφωνο του ΜΑΧΗΤΗ ο κ. Περπερίδης ξεκίνησε μια έκτακτη, ζωντανή εκπομπή, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στο ραδιόφωνο, για το χωριό τους με τον κ. Περπερίδη να διανθίζει τη συζήτηση με ερωτήσεις και πληροφορίες. Ήταν μια σημαντική και μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας κι η φιλοξενία ήταν εξαιρετική!! Και δε φύγαμε και με άδεια χέρια! Πήραμε τα δωράκια μας σε γραφική ύλη...

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους μας!!!