ΚΑΝΕ ΜΕ ΒΟΗΘΟ ΣΟΥ, ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ

 

 

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας, αλλά κι η υποδοχή των μαθητών και μαθητριών της Α? τάξης.

Φέτος ξεκινάμε ένα πρόγραμμα για την ομαλή ένταξη των παιδιών της Α΄ τάξης στο δημοτικό σχολείο. Πρόκειται για μια σύμπραξη Α? και ΣΤ? τάξης με τίτλο «Κάνε με βοηθό σου, μεγάλο αδερφό σου». Η πλειοψηφία των μαθητών της ΣΤ? προσφέρθηκαν εθελοντικά για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα και ήρθαν από την προηγούμενη μέρα στο σχολείο για την απαραίτητη καθοδήγηση.

 

Η πρώτη μας δράση έλαβε χώρα αμέσως μετά τον αγιασμό κι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους παριστάμενους. Κάθε μαθητής/τρια της ΣΤ? κρατούσε ένα μπαλόνι με το όνομα ενός μαθητή/τριας της Α?, τον/την οποίο/α θα γνώριζε και θα αναλάμβανε για φέτος. Η γνωριμία έγινε σε κλίμα ευχάριστο, με κάποια συστολή από την πλευρά των μικρών κυρίως παιδιών, που όμως ανταποκρίθηκαν με προθυμία και χαρά. Στη συνέχεια μπήκαμε όλοι στον κύκλο γνωριμίας, όπου αναφέραμε το όνομά μας και κάτι που μας αρέσει.

Η σύμπραξη αυτή αποτελεί μέρος της συνέχειας κι εξέλιξης του προγράμματος των Ομοτίμων, που υλοποιούμε για 3η χρονιά φέτος στο σχολείο μας κι αγκαλιάστηκε από το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Η πρώτη αποτίμηση της σύμπραξης θα γίνει τον Δεκέμβριο κι ως τότε θα υπάρξουν κι άλλες κοινές δράσεις, αλλά κι ατομικές προσεγγίσεις με πρωτοβουλία των «μεγάλων αδερφών».