ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΡΙΩΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Η Παρασκευή 11/3 ήταν φέτος η τελευταία εργάσιμη μέρα πριν τη Μ. Σαρακοστή, άρα και η κατάλληλη μέρα για να ολοκληρώσουμε τις δράσεις μας για τη φετινή Αποκριά.

Το κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν η Αρχαία Ελλάδα και μόλις δόθηκε το σύνθημα, το σχολείο γέμισε αρχαίους θεούς, φιλόσοφους, ήρωες και πολεμιστές, οι οποίοι φρόντισαν να δημιουργήσουν τις στολές τους με υλικά επαναχρησιμοποίησης κυρίως.

 Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια παρουσίαση σχετικά με την ιστορία της Αποκριάς και το τι σημαίνει για τους έλληνες και χριστιανούς, από την Ε2, ακολούθησαν χορευτικά που ετοίμασαν  η Α? και η Δ? στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, στη συνέχεια ένα χορευτικό όπου συνεργάστηκαν πρωτάκια και εκτάκια από το πρόγραμμα «Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου» , τη  Β΄ τάξη, που ετοίμασε ένα σωρό αρχαίους από την ελληνική μυθολογία, που μας έλεγαν ο καθένας κάτι για τον εαυτό του και τέλος το 2ο τμήμα του ολοημέρου, που είχε ετοιμάσει ένα χιουμοριστικό δρώμενο για τις αντιθέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ελληνική κοινωνία.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των Αρχαίων, που ήταν άκρως εντυπωσιακή, αφού οι μασκαρεμένοι ήταν πολύ δημιουργικοί με τις στολές τους και μπήκαν πραγματικά στο πετσί του ρόλου τους, παρελαύνοντας με κέφι και ζωντάνια!

 

Καλή Σαρακοστή!!