ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΙΑΣ 2016 - ΜΕΡΟΣ Β'

Την Δευτέρα (7/3) είδαμε βίντεο για το σχολικό εκφοβισμό, φτιάξαμε ένα ομαδικό ταμπλό με τίτλο το κεντρικό σύνθημα της Εβδομάδας Φιλίας «Τα χέρια δεν είναι για να χτυπούν, τα λόγια δεν είναι για να πληγώνουν». Εκεί οι μαθητές έγραψαν την άποψή τους για τη φιλία και κατά της βίας. Ακόμη, χωρισμένοι σε ομάδες, έφτιαξαν συνθήματα θετικά κι ενθαρρυντικά, τα οποία ύψωσαν στον φιλικό αγώνα χάντμπολ μεταξύ Ε1 κι Ε2.

 

Την Τρίτη (8/3) είχαμε την ώρα της αγκαλιάς, προετοιμασία χορευτικών και παρουσιάσεων, συνεργασίες μεταξύ μικρών και μεγάλων μαθητών, για το αποκριάτικο πάρτι της Παρασκευής και παρακολουθήσαμε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Δ1 και Δ2.

 

Την τελευταία μέρα της Εβδομάδας Φιλίας, (Τετάρτη 10/3) οι ομότιμοι οργάνωσαν και υλοποίησαν βιωματικά εργαστήρια με στόχο την προαγωγή της συνεργατικότητας, την σύνδεση των ομάδων, την έκφραση των συναισθημάτων και τη δημιουργία υλικού κατά της βίας.

 

 

Η Εβδομάδα Φιλίας ήταν απολαυστική κι αποκαλυπτική και θεωρούμε, εκ του αποτελέσματος, ότι έβαλε ένα λιθαράκι προς την βελτίωση των σχέσεων και την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς.

 

Βέβαια, ούτε μια μέρα είναι αρκετή, ούτε και μια βδομάδα, γι? αυτό η ενασχόληση με την προαγωγή των σχέσεων και την σύνδεση και συνεργασία όλων των μαθητών, δεν σταματά καθόλου στο σχολείο μας και πιστεύουμε ότι η διαφορά είναι εμφανής στην πορεία του χρόνου?