i-nous - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Στα πλαίσια των φετινών δράσεών μας για την υλοποίηση της ερευνητικής εργασίας ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,με τη ΣΤ τάξη, οργανώσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο τεχνολογικό ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης i-nous στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016.

  

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ενημέρωση των παιδιών και καταιγισμό ιδεών σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, αλλά και βιωματική προσέγγιση, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να χρησιμοποιούν τα τεχνολογικά μέσα που τους παρείχαν οι υπεύθυνοι του ινστιτούτου και, χωρισμένοι σε ομάδες να παράγουν ψηφιακό υλικό με τη μορφή βίντεο και διαδικτυακής εφημερίδας.

  

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδεψαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος Χρήστος Δεσποινίδης και Αφροδίτη Ντίνου, καθώς κι οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Κώστας Σακελλαρίου, Μαρία Πραξιγά και Βαρβάρα Ευθυμιάδου.

Οι συνθήκες στους σταθμούς εργασίας ήταν υψηλού τεχνολογικού επιπέδου κι εντυπωσίασαν, αλλά κι ενεργοποίησαν τα παιδιά.

Την ψηφιακή εφημερίδα που δημιούργησαν τα παιδιά μπορείτε να την ξεφυλλίσετε από τη σελίδα του i-nous

Ακόμη, το i-nous προσφέρει από την ιστοσελίδα του ελεύθερο εκπαιδευτικό λογισμικό, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά, εφόσον εγγραφούν. Είναι πολύ ενδιαφέρον και διαδραστικό και βρίσκεται μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

http://i-nous.org/