ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2016

Στις 10 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, τα σχολεία της 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας, που βρίσκονται στην ευθύνη του σχολικού Συμβούλου κ. Πάρη Παπαδόπουλου, παρέμεινα κλειστά, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, στο Συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς. Το σχολείο μας παρουσίασε 5 προγράμματα. "Παιχνίδια στο Scratch", εργασία που παρουσιάστηκε και στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, τον Απρίλιο, με δημιουργίες των παιδιών της ΣΤ', με τον κ. Χρήστο Δεσποινίδη, καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου. Η 2η εργασία ήταν της roboteam της ΣΤ', "παρκάρισμα ρομποτικού οχήματος", πάλι με τον κ. Δεσποινίδη.

 

 

Στη συνέχεια παρουσιάσαμε το e-twinning έργο "Use your superpowers" των μαθητών της ΣΤ' και της εθελοντικής ομάδας του σχολείου, με την κα Αφροδίτη Ντίνου, η οποία παρουσίασε και δεύτερη εργασία με τίτλο "Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη - Ανθρώπινο Σώμα σε κίνηση", με τα παιδιά της Ε2, πρακτική εξάσκηση της επιμόρφωσής της στη μέθοδο του Αλέξη Κόκκου, Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Τέχνη.

 

Τέλος, η κα Κατερίνα Μπόσκου παρουσίασε το πρόγραμμα των Ομοτίμων, που υλοποίησε μαζί με την κα Γεωργία Σιωπίδου και τα τμήματα της Ε' τάξης, με τίτλο "Εμείς για Εμάς". Το ωραίο της παρουσίασης ήταν ότι συμμετείχαν και μαθητές της Ε', που έπαιξαν και το παιχνίδι συνεργασίας "βροχοποιός" ως δείγμα των βιωματικών δράσεων που έκαναν στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος.