ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2016

Με το σκεπτικό ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι προαπαιτούμενο για την εξασφάλιση της καλής υγείας και δεδομένου ότι το σχολείο οφείλει να παρέχει γνώση επί του θέματος, πήραμε αφορμή από την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16-10-2016) για να περάσουμε ένα χρήσιμο μήνυμα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.

     

Οργανώσαμε μια εκστρατεία ώστε να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν βιωματικά τα παιδιά προς αυτή την κατεύθυνση. Κάθε τμήμα ετοίμασε πρωινό γεύμα και έφαγαν όλοι μαζί, εξερευνώντας παράλληλα τις γνώσεις τους κι ανταλλάσσοντας πληροφορίες, σε μια εποικοδομητική ιδεοκαταιγίδα. Στη συνέχεια συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας πάνω στην υγιεινή διατροφή και κατασκεύασαν εικαστικά έργα με το ίδιο θέμα.

    

ΠΟΣΗ ΖΑΧΑΡΗ "ΠΙΝΟΥΜΕ;"                                           ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΚΙ ΕΞΩ                                                                                                                                             ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

              

Στο δεύτερο διάλειμμα είχαμε την ΩΡΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΤΟΥ, την οποία ευελπιστούμε να καθιερώσουμε κι η πρωτοβουλία μας αυτή να πιάσει τόπο και να φέρει θετικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Αφού αναφερθήκαμε ξεχωριστά στην αξία των φρούτων για την υγεία μας, μιλήσαμε για τα φρούτα της κάθε εποχής κι απολαύσαμε τα φρούτα του φθινοπώρου.