saferinternet day 2017

               

Για 5η συνεχόμενη χρονιά είμαστε  πρεσβευτές του saferinternet κι οργανώσαμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017, με δράσεις ενημέρωσης στο σχολείο μας.

 

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ λειτούργησαν και φέτος σαν μέντορες των μικρότερων παιδιών στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ, που υλοποιούμε στο σχολείο μας.  Συγκέντρωσαν υλικό κι ετοίμασαν παρουσιάσεις για να κάνουν την ενημέρωση στη σχολική κοινότητα, με την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής κου Δεσποινίδη Χρήστου και την επίβλεψη των εκπαιδευτικών: Ντίνου Αφροδίτη, Μπόσκου Κατερίνα, Ευθυμιάδου Ιωάννα κι Ευθυμιάδου Βαρβάρα.

 

 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο, τη 2η μέρα, της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του έτους, Τρίτη 7-2 για φέτος.

Αυτή τη χρονιά αποφασίσαμε να κάνουμε μια ποιοτική έρευνα ανίχνευσης συνηθειών και στάσεων απέναντι στο Διαδίκτυο, σε όλο τον πληθυσμό των μαθητών και των γονέων/κηδεμόνων του σχολείου. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν και θα τα επεξεργαστούμε μαζί με τα παιδιά, ώστε να εξοικειωθούν και με έννοιες όπως η έρευνα, η αξιοπιστία της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων, αλλά και ο τρόπος επεξεργασίας των δεδομένων με τη βοήθεια των ΤΠΕ.

 

Εκτός από την έρευνά μας, χρησιμοποιήσαμε φύλλα εργασίας, προβάλαμε σχετικά βίντεο, προτεινόμενα από τον ιστότοπο saferinternet και τα παιδιά παρουσίασαν σε power point τις εργασίες τους σχετικά με το Διαδίκτυο και την ασφαλή του χρήση.