ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μουσειακή αγωγή για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας, την Τετάρτη 8-2-2017. Η εκπαιδευτική μας εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη περιελάμβανε δυο σταθμούς.

 

1- Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν τα παιδιά είχε θέμα: "Η κατοχή μέσα από την Τέχνη" και περιελάμβανε ξενάγηση στο Μουσείο και στη συνέχεια στην περιοδική έκθεση, με έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από την Κατοχή. Ζωγραφικοί πίνακες, Φωτογραφίες, έργα Σκιτσογραφίας και Χαρακτικής αποτέλεσαν το αντικείμενο μελέτης και στη συνέχεια ενέπνευσαν τα παιδιά στο να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

 

Τα παιδιά, αφού είδαν, ερμήνευσαν κι εξοικειώθηκαν με έργα Σύγχρονης Τέχνης του μουσείου, παρατήρησαν με προσοχή και συζήτησαν σχετικά με το περιεχόμενο, το χρονικό πλαίσιο και τις συνθήκες και, τελικά, τα συναισθήματα που γεννούν τα έργα τέχνης για την Κατοχή.

  

Στη συνέχεια, σε μια προσομοίωση των τεχνικών, δημιούργησαν δικά τους έργα, ατομικά και συνεργατικά,τα οποία πήραν μαζί τους στο σχολείο, μαζί με τις νέες γνώσεις, εντυπώσεις κι εμπειρίες.