ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ ΣΤΟ "βηματίΖΩ", ΣΤ'

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5ου Δ. Σ. ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑΤΙΖΩ

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς πραγματοποίησαν μια εθελοντική δράση στις εγκαταστάσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς "βηματίΖΩ", μαζί με τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν μαζέψει πληροφορίες, για τα ήθη κι έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα κι, αφού τις διάβασαν, συζήτησαν με τα παιδιά του ΒΗΜΑΤΙΖΩ γι? αυτά: πόσα γνωρίζουν και ποια από αυτά τηρούνται στον τόπο τους.

 

 

Στην συνέχεια τα παιδιά του σχολείου μας και του ΒΗΜΑΤΙΖΩ, σε συνεργασία,  έφτιαξαν πασχαλινές λαμπάδες με πλούσια διακόσμηση. Η επικοινωνία και η επαφή που είχαν μεταξύ τους ήταν πρωτόγνωρη και πολύ ενδιαφέρουσα.  Αντάλλαξαν μεταξύ τους διευθύνσεις και τηλέφωνα και αποφάσισαν να έχουν επαφές και εκτός σχολείου. Αποφασίστηκε από κοινού για τον επόμενο μήνα, τα παιδιά του ΒΗΜΑΤΙΖΩ ν΄ ανταποδώσουν την επίσκεψη και να έρθουν στο σχολείο μας για έναν αγώνα μπάσκετ. Ήταν μια εμπειρία συγκινητική, διαδραστική, συμπεριληπτική, όπου αποδοχή, αγάπη και ομαδικότητα κυριάρχησαν κι έφτιαξαν τη διάθεση όλων!

 

 

Τα παιδιά του σχολείου μας συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Ιωάννα Ευθυμιάδου, Κατερίνα Μπόσκου και Θεοδώρα Γυμνοπούλου. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντισμού κι αλληλεγγύης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ», που υλοποιούμε στο σχολείο μας φέτος.