Αγιασμός 2018-19 - Καλωσόρισμα των παιδιών της Α'

Σε οικογενειακό κλίμα, παρουσία και του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Αριστείδη Παπαδόπουλου, τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος, στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς.

Παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς παρακολούθησαν με σεβασμό και κατάνυξη την τελετή του Αγιασμού, ενώ στην συνέχεια άκουσαν τον σύντομο και περιεκτικό λόγο του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

      

Ακολούθως, και στο πλαίσιο της σύμπραξης ΣΤ’ και Α’ τάξεων «Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδελφός μου», αδελφοποιήθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ με αυτούς της Α’.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για τρίτη χρονιά στο Σχολείο μας και η έως τώρα πορεία του είναι πολύ ενθαρρυντική και υποστηρικτική για τους μικρούς μαθητές, ενώ την ευθύνη απολαμβάνουν και οι τελειόφοιτοι.

 

Περιλαμβάνει αρκετές συνεργατικές δράσεις στην διάρκεια της χρονιάς και βοηθά τα «πρωτάκια» να ενταχθούν συντομότερα αλλά και να μάθουν πολλά για τον τρόπο, με τον οποίο εργάζεται η σχολική κοινότητα του 5ου Δημοτικού και να νιώσουν και αυτοί μέλη της.

 

Αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα στο σχολείο για τα παιδιά και τους γονείς, είχαμε και οι εκπαιδευτικοί το χρόνο να χαλαρώσουμε και να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις κατανόησης, ενσυναίσθησης και συνεργασίας μεταξύ μας, με ένα σύντομο βιωματικό εργαστήριο, που ετοίμασε η συνάδελφος Μαίρη Πραξιγά για όλους.