Η ΣΤ' στη Βουλή των Ελλήνων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη έγινε από τις 9 ως τις 11 Δεκεμβρίου και προσπαθήσαμε μέσα σ' αυτές τις δυόμιση, στην ουσία, μέρες, να αξιοποιήσουμε στο επακρο την επίσκεψή μας στην Αθήνα.

Το κεντρικό σημείο της επίσκεψής μας ήταν η Βουλή των Ελλήνων, όπου είμασταν τη Δευτέρα στις 18:00.

 

Όσο περιμέναμε, μπροστά το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, να έρθει η ώρα του ραντεβού μας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον εκπρόσωπο/πρόσωπο επικοινωνίας της προεδρικής φρουράς, που έλυσε όλες τις απορίες τους σχετικά με τους φρουρούς και τα καθήκοντά τους. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό ήταν πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά, που συμμετείχαν με ερωτήσεις και απαντήσεις βέβαια. Είναι πολύ πιο ελκυστικό να μαθαίνεις για τη Δημοκρατία στον ίδιο τον ναό της και αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών.

Ξεναγηθήκαμε στην περιοδική έκθεση για τον Ρήγα Φερραίο και βλέποντας τα κειμήλια και τις εικόνες και ακούγοντας συγχρόνως στοιχεία της Ιστορίας μας, έμειναν στη μνήμη περισσότερα πράγματα.

 

Το σημαντικότερο σημείο του απογεύματός μας ήταν η είσοδός μας στην αίθουσα συνεδριάσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου. Λόγω του ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση εκείνη την ώρα είχαμε την ευκαιρία να μπούμε στην αίθουσα και να καθίσουμε στα έδρανα των βουλευτών.

Μια μεγάλη μέρα στην πρωτεύουσα ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο και είχαμε ένα σωρό να συζητήσουμε στην επιστροφή μας πεζή στο ξενοδοχείο.