i-nous, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 2019

   «O κόσμος μας προσφέρει πλήθος πληροφοριών σε όλες τις μορφές. Η πρόκληση είναι πως θα παρουσιάσουμε και θα αναπαραστήσουμε αυτές τις πληροφορίες με τη χρήση των υπολογιστών, μετατρέποντάς τες σε χρήσιμες πληροφορίες» (Joy Mountford, previously head of HCI group, Apple).

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης i-nous έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ' και Ε' τάξεων στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το Διαδίκτυο, να χρησιμοποιήσουν διάφορα σύχγρονα τεχνολογικά εργαλεία και να δημιουργήσουν τα δικά τους ψηφιακά προϊόντα. Το απόλαυσαν και αποκόμισαν καινούριες γνώσεις.

Το ινστιτούτο «ΝΟUS» έχει σαν σκοπό να προάγει τη μάθηση και την επικοινωνία, μέσω υπολογιστή, με τη χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων. Υλοποιείται έρευνα στον τομέα των αμφίδρομων πολυμέσων και παράγεται εκπαιδευτικό λογισμικό. 

 

Συγκεκριμένα, υλοποιούνται προγράμματα ψηφιακής μάθησης για δημοτικά σχολεία για διάφορα θεματικά αντικείμενα, με στόχο την χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη γνωριμία των παιδιών με την εκπαιδευτική τεχνολογία. O NOUS, δέχεται καθημερινά δύο τάξεις σχολείων στο πλαίσιο των προγραμμάτων ψηφιακής μάθησης για δημοτικά σχολεία.