Η Γ' ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΝΟΗΣΙΣ 2019

Στο Κέντρο Διάδοσης Τεχνολογίας και Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ, βρέθηκαν, στις 20/11/2019, οι

μαθητές/τριες της Γ' τάξης του Σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες

εκπαιδευτικούς των τμημάτων, Ιωάννα Ευθυμιάδου και Μάρθα Αραβίδου, για να

επισκεφτούν το εκπαιδευτικό μυθολογικό πάρκο ΟΔΥΣΣΕΙΑ, στο πλαίσιο του μαθήματος

της Ιστορίας.

 

 

Με συμμάχους τις συμβουλές του μάντη Τειρεσία και τα ψιθυριστά λόγια της θεάς Αθηνάς, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν περιπέτειες ομηρικών διαστάσεων δίπλα στον πολυμήχανο Οδυσσέα.

Σ’ έναν χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό της αρχαιότητας, με τρισδιάστατα μηχανοκίνητα ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων, ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια μας οι θεοί του Ολύμπου, οι σύντροφοι του Οδυσσέα αλλά και η Κίρκη, η Σκύλα και η Χάρυβδη, οι Λαιστρυγόνες, οι Κύκλωπες και οι Σειρήνες, ο Αίολος, η όμορφη Καλυψώ, ο άγριος Ποσειδώνας και φυσικά το μεγαλύτερο από όλα τα τεχνάσματά του, ο Δούρειος Ίππος.

Τα παιδιά, σε αυτή την ξεχωριστή «διαδρομή στον χρόνο», γνώρισαν, μέσα από την ξενάγηση, απίστευτες λεπτομέρειες του θρυλικού ταξιδιού του Οδυσσέα, του ατρόμητου ήρωα, της πιο συναρπαστικής ιστορίας του κόσμου.

Ο κ. Ιωάννης Καζάζης, ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, έχει αναλάβει την καθοδήγηση και την επιστημονική εποπτεία της δημιουργικής ομάδας, που επιμελείται τα κείμενα, την εκπαιδευτική εγκυρότητα και την επίβλεψη του θεματικού πάρκου.

 

Με σεβασμό στο κείμενο του μεγάλου ποιητή Ομήρου, την ευθύνη του σεναρίου και των κειμένων για το θεματικό πάρκο ανέλαβε ο κειμενογράφος και ερευνητής Παναγιώτης Τοπαλίδης, ενώ ο αγαπημένος παρουσιαστής και συγγραφέας της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σερβετάς συμμετέχει ενεργά στην υπερπαραγωγή αυτή, που χαρακτηρίζεται από έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά και αρκετή δόση χιούμορ.

ΠΗΓΗ: https://www.thessalonikiguide.gr/event/odysseia-thematiko-parko-noesis/