ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 9-2-2020

 

9-2-2020, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

"Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού παρακολούθησαν το αφιέρωμα στην ιστορία της ελληνικής γλώσσας στον παγκόσμιο γλωσσολογικό πολιτισμό, έπαιξαν ένα δημιουργικό παιχνίδι:

Αρχικά τους δόθηκαν καρτέλες με ελληνικές λέξεις, που έχουν εισχωρήσει στη γερμανική γλώσσα, καθώς και τις αντίστοιχες γερμανικές.

 

Χωρισμένοι σε ομάδες, ταίριαξαν τις λέξεις και, στη συνέχεια τις κόλλησαν στο αντίστοιχο σπιτάκι, που ήταν στον πίνακα. Έτσι δημιουργήθηκαν δυο σπιτάκια με λέξεις: ένα ελληνικό και ένα γερμανικό.

   

Στη διάρκεια της εβδομάδας διαβάζουμε το βιβλίο «Ο μικρός ζωγράφος των βράχων» και γίνονται γλωσσικές δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, όπου τα παιδιά θα φτιάξουν και θα εικονογραφήσουν την ιστορία τους."

Α1 – ΝΙΚΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

 

9 Φεβρουαρίου – παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, Ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού

"Στο πλαίσιο του εορτασμού, κάναμε αναφορά στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, αναφερθήκαμε στην αξία της γλωσσικής παιδείας, αναλύσαμε αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα και στο τέλος παίξαμε το παιχνίδι των λέξεων (μπερδεμένες λέξεις, που πρέπει να τις βάλουν σε σειρά).

 

Στο τέλος κλείσαμε με μια δημιουργική δραστηριότητα. Τα παιδιά ζωγράφισαν σε χαρτί την παλάμη τους και περιέγραψαν με θετικά συναισθήματα τους συμμαθητές τους χρησιμοποιώντας επίθετα."

Ε1 - ΜΠΟΣΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ