ΑΠΟΚΡΙΑ 2020

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2020

Τιμήσαμε και φέτος στο σχολείο μας, την ελληνική Αποκριά με τα ήθη και τα έθιμά της, σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών και το περιεχόμενο των μαθημάτων, τη διαθεματικότητα και τις παραδόσεις μας.

  • Ο καθιερωμένος ετήσιος αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έγινε στο ΘΕΑΤΡΟ, στις 16 Φεβρουαρίου 2020. Για άλλη μια χρονιά, τα μέλη του συλλόγου δούλεψαν ακούραστα, με μεράκι και ανιδιοτέλεια και η επιτυχία του χορού τους δικαίωσε!

 

  • Η επόμενη δραστηριότητα έγινε και πάλι με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας και αφορούσε στο έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου, τα μέλη του συλλόγου βρίσκονταν στο Σχολείο, για να ψήσουν και να ετοιμάσουν εγκαίρως νόστιμα σάντουιτς για όλα τα παιδιά. Το τελευταίο δίωρο ήταν ένα πάρτι, όπου τα παιδιά φόρεσαν τις στολές που ετοίμασαν, χόρεψαν, έπαιξαν, έφαγαν κατά το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

 

 

  • Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, πριν την Καθαρά Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί οργάνωσαν κατά τμήματα πρωινό με εδέσματα της νηστείας της Κ. Δευτέρας. Προβλήθηκαν σχετικά βίντεο και έγινε αναφορά στα έθιμα της Αποκριάς, τη Νηστεία της Μ. Σαρακοστής και το έθιμο του χαρταετού.