ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ 2019-20

Λιτή, αλλά και συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η μικρή τελετή αποφοίτησης που είχαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ', που αφήνουν το Δημοτικό, μετά από 6 χρόνια για να περάσουν στην επόμενη βαθμίδα και να συνεχίσουν στην πορεία τους προς την ενηλικίωση. 

Παρόντες στην εκδήλωση οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στην ΣΤ' και φυσικά τα πολυαγαπημένα μας παιδιά. Φέτος ζήσαμε μια περίεργη χρονιά, όπου πολλές δράσεις έμειναν στη μέση, αλλά και αρκετές άλλες δεξιότητες αναδύθηκαν ή/και κατακτήθηκαν, μέσω της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Ήταν μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, να γίνουμε πιο δημιουργικοί, εφευρετικοί και προσαρμοστικοί. Η πανδημία μας έφερε μεγάλη αναστάτωση και έθεσε τις ζωές όλων, δυνητικά, σε κίνδυνο, αλλά μας ωρίμασε κιόλας, μας έκανε πιο προσεκτικούς με την υγεία μας, μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε την ατομική ευθύνη και την κοινωνική εγρήγορση. Δεν είναι βέβαιο φυσικά να άγγιξε όλους, αλλά σίγουρα επηρεάστηκαν πολλοί και αναπροσάρμοσαν τη σκέψη τους και τις συνήθειές τους.

 

Ελπίζουμε οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να προχωρούν στην επόμενη βαθμίδα ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες και τους προτρέπουμε να κυνηγούν τη μάθηση με όποιο τρόπο μπορούν. Να πάρουν την πρόοδό τους στα χέρια τους!

Καλή σταδιοδρομία!

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο - αφιέρωμα στην φετινή ΣΤ' με στιγμιότυπα από τα 6 χρόνια φοίτησής τους στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς.

https://drive.google.com/file/d/1eJ7ZnbeIviCxnm0H6s3cQnQmnFclD4oJ/view?usp=sharing