ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια δραστηριότητα που υλοποιήθηκε ασύγχρονα, κατά τη διάρκεια της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης, από μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ' και της Δ' τάξης.

Παρόλο που η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση αφορά κυρίως δραστηριότητες, μπροστά την οθόνη του υπολογιστή, εμείς θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να εργαστούν βιωματικά, να παραμείνουν σε επαφή με το πνεύμα των Χριστουγέννων και τις παιδαγωγικές αρχές τους Σχολείου μας, που πρεσβεύει την ενεργό εμπλοκή των παιδιών στη μαθησιακή διαδικασία, τα ενθαρρύνει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να μάθουν με τον τρόπο που μπορούν καλύτερα. 

Και επειδή είναι και γιορτινές μέρες, που συνήθως κάνουμε τόσα πολλά στο Σχολείο, ήταν και μια ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν χρόνο μαζί οι οικογένειες, παίζοντας το κυνήγι του θησαυρού και ανακαλύπτοντας όμορφες, χριστουγεννιάτικες γωνιές στην πόλη μας, εξασκώντας την παρατηρητικότητα και την ομαδοσυνεργατική, μαζί με τις ψηφιακές δεξιότητες.

Η δραστηριότητα εντάσσεται στη θεματολογία του εθνικού θεματικού δικτύου του ΚΠΕ Ελευθερίου - Κορδελιού ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, όπου συμμετέχουμε για πρώτη φορά από την φετινή σχολική χρονιά.

Η εργασία παραδόθηκε σε παρουσιάσεις ppt, που ανέβασαν τα παιδιά στην ψηφιακή τάξη και οι πιο γρήγοροι κέρδισαν το δωράκι τους. Η συγκεκριμένη συνεργασία ήταν η πιο εμπνευσμένη και γι' αυτό και έγινε βίντεο, το οποίο αντιπροσωπεύει το Σχολείο μας στις χριστουγεννιάτικες δράσεις μας για το πρόγραμμα Erasmus - e-twinning και αναρτήθηκε στο twinspace, μαζί με τα κάλαντα που μας έστειλαν μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας, ευγενικά προσφερθέντες να συμμετέχουν εθελοντικά.