ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ!

Μπείτε στο padlet και αναρτήστε ποιό είναι το αγαπημένο σας βιβλίο: τίτλο, συγγραφέα και μια εικόνα από το εξώφυλλό του.

 

https://padlet.com/5dimkilk/swh3yntmg86k47gl

 

Στο τέλος του μήνα θα επιχειρήσουμε να την τυπώσουμε, με όλα τα βιβλία που έχετε προσθέσει, μικροί και μεγάλοι!

 

   

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Ξεκινώντας από το 2016, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιέρωσε και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου.

Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οργανώνονται εκδηλώσεις όλο τον Απρίλιο για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ. ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!