ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 5-6-2013

DSC01774    DSC01773

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, σε μικτές ή ομοιογενείς ομάδες, που έφτιαξαν μόνοι τους, πήραν μέρος στο φεστιβάλ χάντμπολ για παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, που οργάνωσε ο ΓΑΣ Κιλκίς. Με την παρουσία της καθηγήτριας Φ. Α. του σχολείου κας Αφροδίτης Ντίνου -που έχει μάλιστα ειδικότητα στο χάντμπολ και διετέλεσε μέλος του ΓΑΣΚ σαν αθλήτρια και σαν προπονήτρια για πολλά χρόνια- οι ομάδες μας έπαιξαν στις κατηγορίες τους, το χάρηκαν, πήραν τα αναμνηστικά τους και είχαμε και την μεγαλύτερη διάκριση, αφού η ομάδα τρης ΣΤ τάξης κέρδισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας!

DSC01817 DSC01826

Το χάντμπολ, ως γνωστόν, είναι το άθλημα που έφερε πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις κι έκανε το Κιλκίς γνωστό πέραν των στενών ορίων της επαρχίας. Παίζεται στον ΓΑΣ Κιλκίς για πάνω από 30(!) χρόνια κι ανέδειξε πολλούς αθλητές, μικρούς και μεγάλους, σε υψηλό επίπεδο, ενώ και πολλοί μαθητές - αθλητές, εκμεταλλευόμενοι τα μόρια από τις διακρίσεις με το σύλλογο ή τη σχολική ομάδα, πέρασαν στις σχολές που επιθυμούσαν.

DSC01818 DSC01823

 Στα υπέρ του αθλήματος υπολογίζεται η ευκολία του να παιχτεί, αλλά και η ένταση κι η ικανοποίηση που λαμβάνει ο παίκτης, σκοράροντας συχνά. Σαν μορφή άσκησης θεωρείται απο τις πιο πλήρεις, αφού εμπεριέχει πληθώρα κινήσεων, απαιτήσεις φυσικής κατάστασης και έντονη την ανάγκη συνεργασίας στην ομάδα. Η ταχύτητα κι η ποικιλία των κινήσεων εξασκεί σώμα και μυαλό, ενώ, με λίγες προσαρμογές, μπορεί να παιχτεί παντού όπου υπάρχει ένας επίπεδος ελεύθερος από εμπόδια χώρος και μια μπάλα.

DSC01772 DSC01779

DSC01783

Η διοργάνωση είχε τη μορφή φεστιβάλ και δεν έδινε βάρος τόσο στη νίκη, όσο στη συμμετοχή και στο να γνωρίσουν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται τη χαρά του να παίζεις χάντμπολ. Προπονητές, αθλητές και παράγοντες του ΓΑΣ Κιλκίς δούλεψαν ακούραστα όλη την ημέρα, προσπαθώντας να είναι πανταχού παρόντες και φροντίζοντας τα παιδιά να μάθουν και να διασκεδάσουν, αλλά και να πάρουν κεράσματα κι αναμνηστικά. Η όλη εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία κι ελπίζουμε να ανέδειξε και κάποιους μελλοντικούς αθλητές, γιατί ταλεντάκια υπήρχαν αρκετά...

DSC01838 DSC01809