ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016

Διέπρεψε η ομάδα Ποδοσφαίρου Αγοριών του σχολείου μας, αφού τελείωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στο σχολικό πρωτάθλημα δημοτικών. Παρόλο που ο σκοπός των σχολικών αγώνων είναι εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός κι όχι ξεκάθαρα ανταγωνιστικός, η παρουσία των μαθητών μας ήταν άψογη σε ήθος, συνεργασία και απόδοση κι αυτό τους έκανε να ξεχωρίσουν!

Οι σχολικοί αγώνες είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να βιώσουν τη συμμετοχή, να συνειδητοποιήσουν την αριστεία και να παραδεχτούν και να συγχαρούν ανυστερόβουλα το καλύτερο και μέσα στο σχολείο και μεταξύ σχολείων. Επίσης είναι ευκαιρία να δοκιμάσουν αθλήματα στα οποία μπορεί να έχουν κλίση, αλλά δεν τα εξασκούν στον ελεύθερο χρόνο τους, οπότε κατανέμονται με αυτό το σκεπτικό στις ομάδες εκπροσώπησης και με στόχο να δοκιμάσουν τουλάχιστον δυο διαφορετικά αθλήματα όσο είναι στο δημοτικό και να συμμετέχουν τουλάχιστον σε ένα όλοι όσοι επιθυμούν και προσπαθούν στη Γυμναστική.

Εκτός από τους σχολικούς αγώνες Ποδοσφαίρου, πήραμε μέρος με 25 αγόρια και κορίτσια, στους σχολικούς αγώνες Στίβου, όπου κι εκεί είχαμε πολύ καλή παρουσία με πλασαρίσματα κοντά στους πρώτους, αλλά και με μετάλλια. Και πάλι η ωριμότητα και η συγκροτημένη παρουσία των μαθητών και μαθητριών μας μας έκανε περήφανους!