ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 15-3-2019

 

Αθλούμαι - Συμμετέχω - Εκφράζομαι στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της  Κεντρικής Μακεδονίας. 

  

Οι μαθητές/τριες των Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεων του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν μέσω προβολής μικρής διάρκειας ταινίας, για την ιστορία του Σταδίου και της πόλης, καθώς και για τα αθλητικά γεγονότα εντός του Σταδίου.

 

Είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να συμμετέχουν σε αθλήματα όπως:

η Χειροσφαίριση, με τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Κική Τριανταφυλλίδου και Τάσο Χατζηπαρασίδη

οι Πολεμικές Τέχνες (Ταε κβο ντο) με τους Σταύρο και Μιλτιάδη Λεμονόπουλο της ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς

Ξιφασκία με τον Γιάννη Μανομενίδη, τον αρχαιότερο εν ενεργεία αθλητή της Ξιφασκίας στην Ελλάδα,              (σύμφωνα με το πρόγραμμα της Παρασκευής)

Ακόμη ζωγράφισαν τη δική τους εκδοχή για τα σπορ και την άθληση.

Περιττό να αναφέρουμε ότι τα παιδιά το χάρηκαν πολύ, καθώς έμπαιναν πρώτη φορά σε τέτοιο στάδιο και είχαν την ευκαιρία να αθληθούν σε χώρους καταλληλότερους από την σχολική μας αυλή.

 

Μέσα από τις δράσεις αυτές οι μαθητές/τριες  έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν καλύτερα τον εαυτό τους, να πάρουν πρωτοβουλίες και να ενισχύσουν τη δημιουργική έκφραση, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

 

Οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις του αθλητικού προγράμματος σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τη Μαρία Τζώγα, φιλόλογο, με τη συνεργασία και συμμετοχή του ΚΘΒΕ, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.και του Τμ. Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.

 

 

 

Υπεύθυνοι των αθλητικών δράσεων του προγράμματος είναι οι: Δημήτρης Τσιγαρίδας και Θανάσης Θεοδοσίου, με την συνεργασία πιστοποιημένων προπονητών των Ομοσπονδιών των αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα θα έχει μόνιμη ιατρική υποστήριξη και χρήση του ιατρείου του Εθνικού Καυτανζόγλειου Σταδίου.