ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 7-6-2016

Το χρονικό μιας περιπετειώδους εκδρομής

 

Στην περιοχή των Λουτρών Λαγκαδά έγινε φέτος η ολοήμερη εκδρομή του σχολείου μας. Όλα ήταν προγραμματισμένα από καιρό, όχι όμως κι ο ...καιρός. Η ημέρα της εκδρομής ξημέρωσε με πυκνά σύννεφα, που έδωσαν βροχή πριν καν την πρωινή προσευχή! Όλοι, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί με μια προσμονή και μια απογοήτευση συγχρόνως βρεθήκαμε σε δίλημμα. Ήταν πολλά που έπρεπε ν' αλλάξουν κι έτσι προχωρήσαμε με θάρρος κι ελπίδα στην απόφαση να πάμε. Η βροχή μια σταματούσε μια ξανάρχιζε, φτάσαμε στα Λουτρά με συννεφιά, στην ώρα επάνω έπιασε μπόρα, αλλά ευτυχώς σταμάτησε σύντομα και χωρίς ν' αφήσει νερά. Ίσα ίσα που δρόσισε...  

Η τοποθεσία ήταν καλά οργανωμένη (μόνο στο φαγητό υστερούσε, αλλά ποιός το σκέφτεται ως προτεραιότητα σε μια εκδρομήWink, τα παιδιά είχαν πολλά να κάνουν στα γήπεδα, στις παιδικές χαρές και στις άλλες εγκαταστάσεις. Είχαν υπόστεγα να προφυλαχτούμε από τον ήλιο και τη βροχή κι είχε και ...ΛΟΥΤΡΑ!

Στα πλαίσια του προγράμματος των ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, κανονίσαμε για τη Ε' τάξη, που ασχολήθηκε με το Νερό, να μπουν τα παιδιά στα ιαματικά νερά, συνοδευόμενα από τις κκ Ντίνου, Μπόσκου κι Εθυμιάδου, σε ιδιωτικό λουτήρα, σε δυο βάρδιες. Τις προηγούμενες μέρες κάναμε μια προεργασία για τα ιαματικά νερά και τη χρήση τους, οπότε τα παιδιά ήταν άριστα προετοιμασμένα για το ...σπα. Ο ενθουσιασμός τους δεν περιγράφεται, παρόλα αυτά φέρθηκαν άψογα και σύμφωνα με τις οδηγίες, απόλαυσαν το λουτρό τους και, γεμάτοι ενέργεια, συνέχισαν την εκδρομή τους. Κάποιες προνοητικές μαμάδες κανόνισαν επίσης να κάνουν λουτρό κι αξιοποίησαν πλήρως την εκδρομή.

 

Χωρίς να πτοηθούμε από τα τερτίπια του καιρού, απολαύσαμε πραγματικά την ευκαιρία για χαλαρή παρέα με τους γονείς και κηδεμόνες, παιχνίδια με τα παιδιά και ...ιαματικό τουρισμό και επιστρέψαμε όλοι ευχαριστημένοι!

Άντε και του χρόνου!!!