ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2017

    

Για άλλη μια χρονιά τιμήθηκε στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μια εξέγερση που έδωσε το έναυσμα για την κατάλυση της  επτάχρονης μαύρης περιόδου της δικτατορίας στην σύγχρονη Ελλάδα.

     

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης ανέλαβαν να παρουσιάσουν το χρονικό της εξέγερσης με τον τρόπο που το αντιλήφθηκαν στη διάρκεια των μαθημάτων τους κι εστιάσαμε στην συσχέτισή του με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ένα project πάνω στο οποίο δουλεύουν όλα τα παιδιά του σχολείου από την αρχή του Νοέμβρη.

 

 Αυτό που μπορεί να κάνει το σχολείο είναι να εστιάσει σε βασικές πανανθρώπινες αξίες, όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η Ισότητα, η μη Διάκριση, η Δικαιοσύνη, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και να τονίσει τα δεινά της καταπάτησης των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που ενυπάρχει πάντοτε όταν τα συμφέροντα των λίγων εκπληρώνονται σε βάρος των πολλών. Έτσι τα παιδιά, μέσα από κείμενα, αρχεία βίντεο και ήχου και δραματοποίηση εξέφρασαν με γλαφυρό τρόπο όσα έμαθαν.

        

 

Το αποτέλεσμα ήταν λιτό και περιεκτικό και ικανοποίησε τους παρόντες, αλλά και τους συμμετέχοντες. Την γιορτή «έντυσε» με τα τραγούδια της η χορωδία του σχολείου, που οργάνωσε, δίδαξε και υποστήριξε ο εκπαιδευτικός Μουσικής του σχολείου κος Κώστας Μπάτζιος.