ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (26-10-2018)

Με τη συμμετοχή των Β', Δ' και ΣΤ' τάξεων, σε μουσικά και θεατρικά δρώμενα, τιμήσαμε και φέτος στο σχολείο μας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τα παιδιά καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων κκ Έλλη Κεσίδου, Γιώργος Τερζιάδης, Ιωάννα Ευθυμιάδου, Γεωργία Σιωπίδου, Νίκη Παυλίδου και Κατερίνα Μπόσκου, ενώ το μουσικό μέρος δίδαξε και συντόνισε ο κ. Θεόδωρος Γιαννακός.

Η χορωδία έκανε την εισαγωγή με το απολυτίκιο της Αγ. Σκέπης και, στη συνέχεια, η κα Έλλη Κεσίδου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αποδίδοντας περιεκτικά και κατανοητά το νόημα της ημέρας.

Η Β2 του κ. Τερζιάδη απέδωσε πολύ όμορφα το χρονικό της επετείου με αφήγηση και δρώμενο.

 

Η Β1 της κας Κεσίδου απήγγειλε ποιήματα για την εποχή εκείνη και το θεατρικό δρώμενο "Οι πιτσιρίκοι"

Η Δ1 της κας Ιωάννας Ευθυμιάδου συνέχισε στο πρόγραμμα με το δρώμενο "28η Οκτωβρίου 1940" 

 

"Γυναίκες Ηπειρώτισσες" και "Οι φαντάροι φεύγουν για το μέτωπο" παρουσίασε η Στ', με τα δύο τμήματα, των κκ Παυλίδου και Μπόσκου, σε σύμπραξη.

 

Η Δ2 της κας Σιωπίδου, έκλεισε τη γιορτή με θεατρικό δρώμενο για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

 

Ακολούθησε η παράδοση της Σημαίας, από την Διευθύντρια στον σημαιοφόρο και στη συνέχεια, αντιπροσωπεία της ΣΤ' μετέβη στο Νέο Πάρκο Κιλκίς, για την καθιερωμένη μαθητική κατάθεση στεφάνων, όπου ήταν μάλιστα η σειρά του σχολείου μας να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.