Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΟ (ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2015)

Το 2ο τμήμα του ολοημέρου, στον τομέα πολιτιστικών θεμάτων ετοίμασε με την εκπαιδευτικό του τμήματος κα Ιωάννα Ευθυμιάδου μια εξαιρετική παράσταση με τον τίτλο "Ο Αϊ Βασίλης κόκκαλο!".

Πρόκειται για μια σύμπραξη μαθητών της Ε' και της ΣΤ' τάξης, που ετοίμασε και απέδωσε το έργο με τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε όλοι είπαμε ότι ήταν κρίμα, που δεν έγινε σε πιο κατάλληλο χώρο, ώστε να το απολαύσει και περισσότερος κόσμος. Εμείς οι τυχεροί παριστάμενοι παρακολουθήσαμε μια ιστορία που είχε ως εξής:

  

Η μάγισσα Παρακακή προσπαθούσε να φτιάξει ένα μαγικό φίλτρο για να κοκκαλώσει τον Αϊ Βασίλη και να μοιράσει αυτή δώρα στα παιδιά και να γίνει δημοφιλής. Συσκέψεις επί συσκέψεων με το πιστό της κοράκι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειαζόταν κάποια πολύ συγκεκριμένα υλικά για να το φτιάξει. 

Το έργο της συγκέντρωσης των υλικών ανέλαβαν οι πιστοί υπηρέτες της Παρακακής, οι Κακικάντζαροι.

  

Χρειαζόταν: το σιρόπι για την αλλεργία της Κοκκινοσκουφίτσας, την οδοντογλυφίδα του Καλού Λύκου (που έκανε παρέα με την Κοκκινοσκουφίτσα)

  

τις ουρές από τα 3 Γουρουνάκια

  

τα γένια των 7 Νάνων που είχαν ομάδα μπάσκετ και τους προπονούσε η Χιονάτη!

  

   

τη μύτη του Πινόκιο (που ήταν καλό παιδί, αλλά τη φορούσε έτσι κι αλλιώς, γιατί ...άρεσε στις κοπέλες)

 

 

Το μαγικό φίλτρο, που θα κοκάλωνε τον Άι Βασίλη ετοιμαζόταν.

Στο μεταξύ ο Άι Βασίλης προσπαθούσε να χάσει κανένα κιλό με γυμναστική... Η μάγισσα Παρακακή βρήκε την ευκαιρία να του πλασάρει το μαγικό της φίλτρο ως αδυνατιστικό σιρόπι. Ο Άι Βασίλης το ήπιε κι έμεινε ...κόκαλο!!

  

Η κα Άι Βασίλη και οι κόρες του δεν ήξεραν τι να κάνουν κι όταν κατάλαβαν τι έγινε, έμαθαν ότι έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη η μάγισσα για να λυθούν τα μάγια. Όλοι οι ήρωες του παραμυθιού κάνουν σύσκεψη κι αναλαμβάνουν να την πείσουν και τα καταφέρνουν με τη βοήθεια και των Κακικαντζάρων...

  

Η μάγισσα δεν ήθελε να είναι πια κακή και ζήτησε συγγνώμη κι άλλαξε το όνομά της σε Παρακαλή. Οι Κακικάντζαροι έγιναν Καλικάντζαροι κι ο Άι Βασίλης πρόλαβε να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά.

 

  

Το παραμύθι μας έχει καλό τέλος και βρίσκει του ήρωες να χορεύουν αγκαλιασμένοι το "Last Christmas" και να παρασύρουν και το κοινό στο χορό. Σκέφτεστε κάποιον καλύτερο τρόπο να κλείσει μια γιορτή;