ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Με εξαιρετικές εντυπώσεις και νέες εμπειρίες στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι μαθητές της ΣΤ? τάξης του 5ου Δημοτικού Κιλκίς από το Παρανέστι. Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στο θεματικό δίκτυο του ΚΠΕ Παρανεστίου «Υπαίθρια ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» τα παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σκασιαρχείο στη Φύση» και ταξίδεψαν στο Παρανέστι με τρένο, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς Παναγιώτη Σαρηγιαννίδη και Αφροδίτη Ντίνου.

DSC07415

DSC07471

Διανυκτέρευσαν σε σκηνές, που έστησαν μόνοι τους, έπαιξαν περιβαλλοντικά παιχνίδια προσανατολισμού και γνωριμίας με την χλωρίδα της περιοχής της Ροδόπης, περπάτησαν στο μονοπάτι δίπλα στο Νέστο και έπαιξαν το παιχνίδι των αισθήσεων στο δάσος.

DSC07434

DSC07444

DSC07450

Μαγείρεψαν μόνοι τους το γεύμα της ομάδας και έψησαν λουκάνικα στη φωτιά για το δείπνο, γνωρίζοντας συμμαθητές τους από σχολεία της Δράμας, του Ίασμου και της Αντιπάρου.

DSC07454

DSC07417

DSC07481

Τα παιδιά συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις με ενθουσιασμό και το πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Παρανεστίου έκαναν μεγάλη προσπάθεια και ανταποκρίθηκαν με προθυμία κι ενθουσιασμό σε κάθε ανάγκη, απορία κι επιθυμία μας γι? αυτό και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Το μόνο μας παράπονο από την όλη δράση ήταν ότι θέλαμε να διαρκέσει κι άλλες μέρες!