LITTER LESS 2012-13, ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

LITTER LESS - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ & ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μια και είμαστε, εδώ και χρόνια, σχολείο με οικολογική συνείδηση στο δεύτερο χρόνο μας στη διεθνή εκστρατεία Litter Less επικεντρώνουμε στην επαναχρησιμοποίηση και στην "απο-ανάπτυξη". Η "απο-ανάπτυξη" είναι μια νέα τάση που αρχίζει να επικρατεί στην Ευρώπη και πρόσφατα γίνεται κινητοποίηση και στην Ελλάδα κι αφορά στο να αποβάλλουμε την υπερκατανάλωση απο τη ζωή μας και να αγοράζουμε μόνο τα απαραίτητα, ενώ η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και η διατήρηση κι η καλλιέργεια των αρχέγονων σπόρων - έναντι των υβριδίων - είναι κυρίαρχοι στόχοι στην καθημερινή επιβίωση. Τα αποτελέσματα που αναμένονται απο τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι:

  • περισσότερος ελεύθερος χρόνος και πιο ωφέλιμα διατεθειμένος
  • λιγότερο άγχος
  • λιγότερη κατανάλωση ενέργειας
  • και φυσικά ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΑΡΑ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
  • alt

 Με αυτό το σκεπτικό οργανώνουμε στο σχολείο μας ένα διαγωνισμό αποκριάτικου κοστουμιού και μάσκας με μόνο όρο την επαναχρησιμοποίηση. Άρα ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΜΑΣ, αλλά το φτιάχνουμε μόνοι μας, με περισσή φαντασία και υλικά που θα βρούμε στη ντουλάπα μας, στο σπίτι μας ή αλλού. Η πιο πρωτότυπη στολή, με τα πιο εναλλακτικά υλικά θα πάρει το Α' Βραβείο!

Ξεκινήσαμε ήδη να φτιάχνουμε τα κοστούμια μας, δημιουργώντας και διασκεδάζοντας και την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα γίνει η επίδειξη - παρέλαση των οικολογικών καρναβαλιών και η βράβευση.

Εκείνη την ημέρα, η ομάδα εθελοντών του σχολείου μας έχει ετοιμάσει ένα κυνήγι θησαυρού για τους μικρότερους μαθητς (Α', Β', Γ' τάξεις), ενώ θα γίνουν στην αυλή -καιρού επιτρέποντος- διάφορα ψυχαγωγικά παιχνίδια για τους μεγαλύτερους.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη (13,14-3-2013) οι εθελοντές της ΣΤ θα στήσουν πάγκους με face painting και εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας για δημιουργική απασχόληση στα διαλείμματα. 

alt