ΔΡΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΝΔΡΩΝ (25-4-2013)

Κοινή περιβαλλοντική δράση οργάνωσαν η καθηγήτρια Φ. Α. του σχολείου μας Αφροδίτη Ντίνου και η διευθύντρια του νηπιαγωγείου Μανδρών κα Άννα Μανομενίδου. Μια συνάντηση γνωριμίας στο σεμινάριο για το Δάσος του ΚΠΕ Νάουσας τον περασμένο Νοέμβριο, μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών, γέννησε την ιδέα μιας κοινής δράσης συνεργασίας. Έτσι τα παιδιά της ΣΤ1 και τα νήπια απο τις Μάνδρες συναντήθηκαν στο σχολείο μας την Πέμπτη 25 Απριλίου. Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στο δημοτικό, έκαναν ερωτήσεις για το πρόγραμμά του και κάθησαν για λίγο στα θρανία να δουν πώς περίπου θα είναι η μετάβαση στο μεγαλύτερο σχολείο.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο πάρκο του Ζωοπάζαρου όπου οι δυο εκπαιδευτικοί είχαμε ετοιμάσει κάποιες δράσεις. Μικροί και μεγάλοι μαθητές έγιναν μια ομάδα κι έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας, τραγούδησαν για το Δάσος και τα νήπια μας είπαν, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, μια ηχοϊστορία που είχαν ετοιμάσει για μας.

Η τελευταία μας δραστηριότητα ήταν σε μικτές ομάδες, μικρών και μεγάλων παιδιών κι είχε τίτλο "Φτιάξε το δέντρο σου". Η συνεργασία κύλησε πολύ δημιουργικά κι οι κατασκευές ήταν με συνδυασμούς φυσικών υλικών, κολλάζ και ζωγραφικής κι όλες υπέροχες! Ήταν μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία κι υποσχεθήκαμε να πάμε κι εμείς, σύντομα, μια επίσκεψη στο δικό τους σχολείο!

 

DSC00894

DSC00898

DSC00909

DSC00914