ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2014, Ε1-Ε2

Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας 2014 (η 2η εβδομάδα του Οκτώβρη πανελλαδικά) το σχολείο μας -οικολογικό και με τη... Σημαία) έκανε κάποιες δράσεις στη φύση.

Συνδυάζοντας την περιβαλλοντική εβδομάδα με το πρόγραμμά μας για το Δάσος, επισκεφτήκαμε το δασάκι του Αγ. Γεωργίου για να κάνουμε το πρώτο μας περιβαλλοντικό μονοπάτι για φέτος. Οι μαθητές των Ε1 και Ε2, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους Κώστα Σακελλαρίου, Μαίρη Πραξιγά και την υπεύθυνη του προγράμματος, Αφροδίτη Ντίνου ανέβηκαν ως το λόφο την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, με ένα ιδιαίτερο, πολύ ευχάριστο καιρό.. Συννεφιά και υγρασία, αλλά πολύ καλή θερμοκρασία.

Ο πρώτος σταθμός της δραστηριότητας ξεκίνησε από την ...προηγούμενη μέρα: "Το σακίδιο του καλού περιπατητή" Σε συζήτηση με τα παιδιά αποφασίσαμε ποιά είναι τα απαραίτητα, που θα μας χρειαστούν στην εξόρμησή μας. Δεν πέσαμε καθόλου έξω!

Ο δεύτερος σταθμός του μονοπατιού ήταν στην πρώτη στάση μας, πίσω από το Σπήλαιο και είχε σαν θέμα τον προσανατολισμό στην ύπαιθρο.

Επόμενος σταθμός "το μονοπάτι του κοντορεβυθούλη". Περπατάμε στο δάσος και βάζουμε σημάδια, μαζεύουμε φυσικά υλικά και παρατηρούμε το δάσος το φθινόπωρο.

"Βρες το δέντρο σου". Δράση για εμπιστοσύνη, υπευθυνότητα και ενεργοποίηση των αισθήσεων

 

το δέντρο μου δίνει ενέργεια...

Ακούω, ζωγραφίζω ομαδικά και παρουσιάζω την ιστορία του λόφου του Αγ. Γεωργίου...

 

Παίζουμε ζώα - φυτά σ' ένα παιχνίδι κυνηγητού σε 2 ομάδες, έχοντας καρτέλες με ζώα και φυτά του Δάσους στην πλάτη μας. Μαθαίνω παίζοντας...

Παιχνίδι για κλείσιμο... Βρες ποιός είμαι!! Ο γρηγορότερος κερδίζει!

Μετά και το πικ νικ που είχαμε ετοιμάσει κάναμε την αποτίμηση της ημέρας. Τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα, έμαθαν πράγματα για την ιστορία του λόφου Αγ. Γεωργίου, συνεργάστηκαν και παρήγαγαν ομαδικά έργα, αλλά έπαιξαν κιόλας. Μύρισαν, άγγιξαν, είδαν, άκουσαν.. αφουγκράστηκαν το Δάσος, σεβάστηκαν το περιβάλλον του και τους κατοίκους του από το ζωικό και φυτικό βασίλειο. Πήραν μια ιδέα για τον προσανατολισμό και μάζεψαν φυσικά υλικά για να δημιουργήσουν στο σχολείο ή και στο σπίτι...

ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ!!!