ΕΝΑΣ ΛΟΦΟΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ - ΚΠΕ ΚΙΛΚΙΣ, Δ1, Δ2

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 είχαμε προγραμματισμένη δράση σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κιλκίς.

Στα πλαίσια του διεθνούς περιβαλλοντικού προγράμματος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ, που υλοποιούμε για 3η χρονιά στο σχολείο μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Κιλκίς "Ένας λόφος δίπλα μας: χθες, σήμερα, αύριο". Τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ κκ. Ηλίας Βρυώνης, Γιώργος Κεχλιμπάρης και Χρήστος Χρυσανθόπουλος ήρθαν στο σχολείο μας όπου έκαναν το θεωρητικό μέρος του προγράμματος, που περιελάμβανε το τι ονομάζουμε Οικοσύστημα και πληροφορίες για το οικοσύστημα του λόφου Αγ. Γεωργίου. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και εργάστηκαν σε ομάδες και στη συνέχεια μεταβήκαμε στο λόφο για το βιωματικό κομμάτι του προγράμματος.

Αυτό περιελάμβανε επίσκεψη στο Σπήλαιο του Κιλκίς και ξενάγηση στο Οικοσύστημά του, σήμερα, αλλά και στο παρελθόν.

Στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης περπατήσαμε στο δασάκι του Λόφου και κάναμε παρατήρηση, σαν "μικροί εξερευνητές", καταγράφοντας τα πάντα σε φύλλα εργασίας κατά ομάδες. Τα παιδιά επιβεβαίωσαν τις γνώσεις που είχαν, βάζοντάς τις σε σειρά κι έμαθαν καινούρια πράγματα για τα έμβια και τα άβια που απαρτίζουν το Οικοσύστημα του λόφου Αγ. Γεωργίου.

Τα παιδιά συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Γεωργία Σιωπίδου, Θόδωρος Γιαννακός και Αφροδίτη Ντίνου (υπεύθυνη του προγράμματος). Η εκπαιδευτική επίσκεψη εντάσσεται στο σχέδιο δράσης του σχολείου μας "Οικολογική Ζωή". Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Κιλκίς για την ευχάριστη και κατατοπιστική εκπαίδευση που μας ετοίμασαν και να εκφράσουμε το παράπονό μας ότι... ΘΕΛΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ!!!

Η συνέχεια βέβαια, με αποτίμηση της δράσης και τεχνικές παγίωσης της γνώσης θα συνεχιστούν στο σχολείο. Αυτές οι δράσεις πάντα ενεργοποιούν και ικανοποιούν τα παιδιά λόγω της πολυμορφικότητάς τους και βιωματικής εμπλοκής στο πεδίο. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν διαθεματικά, αλλά και διασκεδάζοντας κι έτσι συμμετέχουν με πολύ κέφι.