Η Α' ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΙΛΚΙΣ

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου η Α΄τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε το ΚΠΕ Κιλκίς, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιεί, συνοδευόμενη από τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς Γιώργο Τερζιάδη, Νατάσα Λαζίδου και τη Διευθύντρια του σχολείου Αφροδίτη Ντίνου.

Το πρόγραμμα ονομάζεται "ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ" κι οι δράσεις του είναι γύρω από τις αλλαγές στη Φύση, τις διατροφικές συνήθειες, τις αγροτικές εργασίες, ήθη κι έθιμα στις 4 εποχές του χρόνου. Στο ΚΠΕ Κιλκίς παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα "Τι τρώμε σήμερα, τι θα φάμε αύριο" που αναφέρεται στην υγιεινή διατροφή και την αειφορία στη διατήρηση, καλλιέργεια και παραγωγή  των πρωτογενών υλικών διατροφής του ανθρώπου.

Τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας, έφτιαξαν διατροφικές πυραμίδες και τροφικές αλυσίδες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήραν από τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ κι έπαιξαν στην ύπαιθρο παιχνίδια περιβαλλοντικού περιεχομένου. Ο καιρός ήταν γενναιόδωρος μαζί μας, η φθινοπωρινή φύση στην περιοχή του Π. Γυναικοκάστρου πανέμορφη κι η φιλοξενία της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ εξαιρετική. Δεν χρειαζόμασταν τίποτα άλλο για να περάσουμε υπέροχα!

 Η Φύση πάντα εμπνέει κι η δημιουργικότητα δεν χρειάζεται παρά μόνο έμπνευση για να εκδηλωθεί. Δείτε τι όμορφο δέντρο έφτιαξαν τα πρωτάκια από φύλλα και άλλα φυσικά υλικά που βρήκαν στην αυλή του ΚΠΕ. Μια υπέροχη ιδέα Land Art!!