ΤΟ 5ο Δ. Σ.ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ 2η ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, έγινε στο Μουσείο Μπενάκη η εκδήλωση βράβευσης των Οικολογικών Σχολείων για τις δράσεις της διετίας 2014-16. Για την επιτυχημένη συμμετοχή και δράση τους στο Διεθνές Δίκτυο Οικολογικά Σχολεία βραβεύτηκαν 110 σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, με τη σημαία των Οικολογικών Σχολείων. Από αυτά,  τα 29 επαναβραβεύονταν, μεταξύ αυτών και το σχολείο μας (2η), όπως και το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς (5η)! 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) κ. Νίκος Πέτρου,  ο οποίος ανέφερε ότι «η ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα η εκπαίδευση των νέων στα σχολεία είναι καταστατικός στόχος της ΕΕΠΦ από τη ίδρυσή της το 1951. Ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, πολύ πριν η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση καθιερωθεί ως θεσμός, η Εταιρία μας  ετοίμασε εκπαιδευτικό υλικό για την ελληνική φύση και την ανάγκη προστασίας της, που διανεμήθηκε σε όλα τα σχολεία της επικράτειας. Τα Οικολογικά Σχολεία είναι το μεγαλύτερο Δίκτυό μας, στο οποίο συμμετέχουν  330 σχολεία σε όλη την Ελλάδα»

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης γέμισαν δρώμενα από τα σχολεία της Αττικής ως επί το πλείστον, αλλά και κάποια μακρινότερα. H Ομάδα Τέχνης Πάροδος με τον Ηλία Πίτσικα και τους συνεργάτες του ξεσήκωσαν τα παιδιά με το τραγούδι των Οικολογικών σχολείων, αλλά και τα παιγνίδια που έκαναν,  ενώ απεύθυνε μήνυμα μέσω skype η συντονίστρια του διεθνούς δικτύου των Eco Schools, κα Brid Conneely.

Στην πολύ όμορφη, πραγματικά, εκδήλωση παρέστη και παρέλαβε τη 2η σημαία μας, η συντονίστρια των δράσεων του διεθνούς δικτύου των Οικολογικών Σχολείων για το σχολείο μας κα Αφροδίτη Ντίνου.