LET'S DO IT GREECE 2017 στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς

                      

                                                                     ΓΙΝΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!!

ΔΕΙΤΕ  ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ: http://letsdoitgreece.org/map/

Υλοποιώντας το πρόγραμμα ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ για τον εθελοντισμό, αναβαθμίσαμε και φέτος τις ενέργειες και τις δράσεις μας με την εθελοντική ομάδα του σχολείου μας. Εννοείται ότι δεν αφήνουμε τις καλές συνήθειες και τις αποτελεσματικές πρακτικές των προηγούμενων χρόνων (η εθελοντική μας ομάδα ιδρύθηκε το 2008-09!) και μια από αυτές είναι η συμμετοχή μας στην διεθνή περιβαλλοντική δράση καθαρισμού Let' s Do It.

 

 

Συμμετέχοντας λοιπόν στην εβδομάδα Let's do it Greece, την Τρίτη 28 Μαρτίου, κάναμε γενική καθαριότητα κι εξωραϊσμό στο σχολείο. Κάναμε γενική εκκαθάριση στις ντουλάπες, φυτέψαμε λουλούδια, σκουπίσαμε, καθαρίσαμε και γυαλίσαμε τις αίθουσές μας, με μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα. Πήγαμε πολλά υλικά για ανακύκλωση κι έπεται συνέχεια. 

 

Θα καταγράψουμε και θα τακτοποιήσουμε όλα τα εποπτικά μέσα, όπως κάναμε ήδη με τους χάρτες και θέλουμε να οργανώσουμε ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών μετά το Πάσχα.

 

Ο στόχος ήταν βασικά να ενεργοποιηθούν τα παιδιά, να αγαπήσουν και να σεβαστούν το σχολικό περιβάλλον, αφού ανέλαβαν οι ίδιοι τον εξωραϊσμό του, να ανακαλύψουν τη χαρά της συνεργασίας και να πάρουν κι ένα καλό παράδειγμα για το σπίτι τους και να βοηθούν κι εκεί. Στο τέλος της εβδομάδας, που θα κάνουμ την αξιολόγηση και την αποτίμηση της δράσης, θα δούμε κατά πόσο άλλαξε η στάση τους.