ΚΠΕ ΠΟΡΟΪΩΝ, Ε', Β' ΤΑΞΕΙΣ

Την Πέμπτη 30-11-2017 οι Ε' και Β' τάξεις του σχολείου μας μετέβησαν στο ΚΠΕ Ποροΐων για να συμμετάσχουν σε βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

 

Οι Β1 και Β2 παρακολούθησαν το πρόγραμμα "Μια αλεπουδίτσα στο Δάσος" και οι Ε1 και Ε2 περπάτησαν σε "Δασικά Μονοπάτια". Όλα αυτά στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ, που υλοποιεί το σχολείο μας για 6η συνεχόμενη χρονιά, μιας και είναι μέλος του διεθνούς δικτύου Learning about forests και μάλιστα δυο φορές βραβευμένο για τις σχετικές δράσεις του.

 

Κια τα δυο προγράμματα περιελάμβαναν θεωρητικό μέρος και παιχνίδια ενεργοποίησης στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ και στη συνέχεια δράσεις στο πεδίο, που ήταν τα πλατανόδασος στα Άνω Πορόια. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και χάρηκαν ιδιαίτερα το περιβαλλοντικό μονοπάτι. Ο καρός στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας κι έτσι ολοκληρώσαμε όλες τις δράσεις του προγράμματος κι επιστρέψαμε γεμάτοι από την ενέργεια του δάσους, με νέες γνώσεις και με αρκετά φυσικά υλικά για να φτιάξουμε τις δημιουργίες μας.

 

Τα παιδιά συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Εμμανουηλίδης Κώστας, Λαζίδου Νατάσα, Μπόσκου Κατερίνα, Ντίνου Αφροδίτη, Παυλίδου Νίκη και Πραξιγά Μαίρη. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ για την φιλοξενία!