ΟΙ Α1, Γ1 ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΙΛΚΙΣ (1-11-2018)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κιλκίς και στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που εκπονούν φέτος, πραγματοποίησαν τα Α1 και Γ1 τμήματα του Σχολείου, την πρώτη του Νοέμβρη, με πρωτοβουλία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών Μαίρης Πραξιγά και Νατάσας Λαζίδου. 

 

 

Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν, ήταν για τη λίμνη "Δοϊράνη: βλέπω-δρω-ρωτώ" και υλοποιήθηκε σε δυο μέρη. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κιλκίς στο Π. Γυναικόκαστρο, με το θεωρητικό μέρος του προγράμματος και παιχνίδια εμψύχωσης και συνεργασίας, αλλά και εξερεύνηση στο οικοσύστημα, που δημιουργείται στο κοντινό ποταμάκι.

 

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα μετέβη στη λίμνη Δοϊράνη, για βιωματικές δράσεις και μελέτη του οικοσυστήματος της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό, απόλαυσαν το φυσικό περιβάλλον, έκαναν τις ερωτήσεις τους κι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ και η συνεργασία που επιδιώχθηκε, μεταξύ μικρών και μεγαλύτερων παιδιών, πήγε πολύ καλά.

Τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών σε κάθε δραστηριότητα και δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον κι ευχάριστο μαθησιακό κλίμα, οπότε η αποτίμηση της επίσκεψης ήταν θετικότατη από όλους. τους συμμετέχοντες.