Stephen Hawking (1942-2018)

 

Εφόσον ασχοληθήκαμε τόσο εντατικά φέτος με την επιστήμη των Φυσικών, θα ήταν παράλειψη να μην μνημονεύσουμε την απώλεια του κορυφαίου σύγχρονου θεωρητικού Φυσικού, του Στήβεν Χώκινγκ. Πάρα πολλές πληροφορίες υπάρχουν γι' αυτόν στο διαδίκτυο, αλλά και στη βιβλιογραφία, οπότε παραθέτουμε απλά τα σημαντικά λόγια - συμβουλές, που ακούστηκαν το 2015, στην περιοδεία Innocense+Experience των U2 ως εισαγωγή στο τραγούδι City of Blinding Lights.

"Όταν βλέπουμε τη Γη από το διάστημα, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως Όλο. Βλέπουμε την ενότητα, όχι τους διαχωρισμούς. Ένας πλανήτης, μια ανθρώπινη φυλή. Είμαστε εδώ μαζί και πρέπει να ζήσουμε μαζί, με ανεκτικότητα και σεβασμό. Τα μόνα μας όρια είναι ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας, τα μόνα μας σύνορα είναι ο τρόπος που βλέπουμε τους άλλους. Πρέπει να γίνουμε παγκόσμιοι πολίτες. Οι φωνές μας είναι σημαντικές. Δίνουμε στους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας  την ισχύ τους, αλλά μπορούμε και να τους την πάρουμε.

Είμαστε όλοι ταξιδιώτες στον χρόνο, ταξιδεύοντας μαζί προς το μέλλον. Αλλά ας κάνουμε αυτό το μέλλον ένα μέρος που να θέλουμε να το επισκεφτούμε.

Να είστε γενναίοι.

Να είστε αποφασισμένοι

Να υπερνικάτε τα εμπόδια.

ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ!"