OSOS - ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟ

Αντικείμενο του έργου OSOS είναι η προετοιμασία της εισαγωγής της καινοτομίας του «Ανοιχτού σχολείου», με βασικό άξονα τις φυσικές επιστήμες και τα αντικείμενα του STEM σε θεματικές που συνδέονται με σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στο ανωτέρω πλαίσιο, προτείνεται η διενέργεια Σχολικού Διαγωνισμού με θέμα: «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο» για το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019, όπου αναμένεται να αναδειχθούν καλές πρακτικές που συνδέονται με τη μελέτη ενός φυσικού φαινομένου με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο. Ειδικότερα, στόχοι του διαγωνισμού, είναι αφενός η αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών και μαθητριών για την επιστήμη και για το πώς επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή και αφετέρου η αύξηση του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών σχετικά με την εισαγωγή της καινοτομίας στην καθημερινή διδασκαλία.

 

Η ομάδα που εκπροσώπησε το σχολείο μας συνεργάστηκε με την ομάδα που εκπροσώπησε το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς και κατασκεύασαν από κοινού τον Σεισμογράφο τους.

 

 

Εμπνευστές και επιβλέποντες του έργου ήταν οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Δεσποινίδης από το 5ο Δημοτικό και Φώτης Παπαθαναήλ από το 3ο Γυμνάσιο. Η συνέργεια δύο σχολείων από διαφορετικές βαθμίδες αναδεικνύει την ανοιχτότητα των συγκεκριμένων σχολείων και αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής για όλους. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.